Egy győzelem és egy vereség a békési mérleg

Békésen rendezték meg az országos gyermek U13-as bajnokság első fordulóját. A #kiskékek az első meccsen szoros csatában szenvedtek vereséget, majd a második találkozón magabiztosan diadalmaskodtak.

Mandl Gábor vezetőedző értékelése: - Az első mérkőzést Zengő Alföld Orosházi KC csapata ellen játszottuk. Nehezen lendültünk játékba, a végén csak zárkózni tudtunk. Sajnos szélsőink megijedtek a rájuk háruló felelősségtől.  A középső emberek cipelték a terhet, főleg az átlövők. Kapusok az átlövéseket kevés sikerrel hárították, ziccerben volt egy-két bravúros védés. Látszik, hogy az ellenfél játékosai egy korosztállyal feljebb is játszanak. A második mérkőzésen jobban kezdtük az Optimum Solar- Békés FKC ellen. Folyamatosan javuló játékkal győztünk. A sok kialakított helyzet ellenére a különbség lassan nőt, mivel nem tudtuk értékesíteni. A kezdő játékosaink sikeresen debütáltak.  

Az OTP Bank - PICK Szeged I.: Bagdány Zalán, Ballai Dániel, Balog Máté, Besenyi-Gerhárth Sándor, Császár Dávid, Glasza Nimród Tamás. Mezei Richárd Botond, Nagy Martin Noé, Németh Patrik, Ocskó Dominik, Pap Csongor, Száz Zoltán, Vadkerti Regő, Cedolini Riccardó, Erdei Zsombor.

Eredmények:

OTP Bank - PICK Szeged I.-Zengő Alföld Orosházi KC 24-25 (12-16)

Optimum Solar- Békés FKC-OTP Bank- PICK Szeged I 12-21 (5-9)

Korosztály: