Legyőztük a Hatvant

Győzelemmel kezdtük az évet a férfi kézilabda NB I/B-ben. A PICK SZEGED U22 hazai pályán nyert 28-23-ra a Hatvan ellen.
 
Hatodik meccsünket vívtuk az NB I/B-s felnőtt bajnokságban. Vasárnap este a Hatvant fogadtuk az újszegedi sportcsarnokban. Fordulatos meccsen sikerült megszereznünk a győzelmet a több rutinos játékost is a soraiban tudó vendégek ellen, így számunkra remekül kezdődött a 2021-es év.
 
Legközelebb pénteken 18.30-kor idegenben, a Vecsés otthonában lépünk pályára.
 
PICK SZEGED U22-Hatvani KSZSE 28-23 (12-12)
Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 8. forduló, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk. Vezette: Rontó, Szanyi.
PICK SZEGED U22: Marczika, Nagy T. (kapusok), Lőrincz 2, Varga M., Csíki R. 2, Vetési 9, Tóth J. 1, Kurai, Rea 1, Fekete G. 1, Szilágyi B. 9, Kovács Á. 1, Gárgyán, Hegedűs 1, Pál 1, Csányi. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
 

Kárpáti Krisztián: - Nagyon készültünk a bajnoki nyitányra, hiszen az őszi két utolsó mérkőzés a Covidból való visszatérés után nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna. Tudtuk, hogy a rutin és az egyéni kvalitások a Hatvan mellett szólnak, ezért mi a fegyelmezett, kemény védekezésre és a rendezetlen védelem elleni gyors játékokra próbáltuk helyezni a hangsúlyt. A mérkőzés szoros küzdelmet hozott, a két különböző stílusban kézilabdázó csapatnak felváltva voltak jobb és rosszabb periódusai. A második félidő derekán sikerült ellépni a vendégcsapattól, így a végjátékba nagyobb önbizalommal tudtunk belemenni. A vendégcsapat úgy láttam, hogy kissé elfáradt, így értékes két pontot tudtunk szerezni. A csapat mentális erejét, összetartó morálját szeretném kiemelni, amit evvel kapcsolatosan megbeszéltük, ahhoz mindenki tartotta magát. Felállt fal elleni támadó játékban kell előre lépni, hogy egy újabb szintet tudjunk lépni előre.

Tudósítás: Süli Róbert

Korosztály: