Megnyertük a rangadót a Kövesd ellen

Fontos győzelmet arattunk vasárnap este hazai pályán az NB I/B-s bajnokságban a Mezőkövesd elleni rangadón. Szurkolóink támogatása mellett 12-9-es félidő után, 28-22-re diadalmaskodtunk.

PICK Szeged U22-Mezőkövesdi KC 28-22 (12-9)
Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 20. forduló, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Héjja, Kónya.
PICK Szeged: Marczika 3, Nagy T. (kapusok), Varga M. 2, Csíki R. 2, Vetési 1, Lőrincz 2, Tóth J., Rea 1, Bajus 3, Fekete G., Szilágyi 3, Kovács Á., Szepesi, Hegedűs 1, Csányi R. 1, Hutvágner 9/9. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
 
Kárpáti Krisztián: - Ez a mérkőzés kiemelten fontos volt számunkra, hiszen a Mezőkövesd közvetlenül mögöttünk áll a tabellán és versenyben van a dobogós helyekért. Ennek megfelelően igyekeztünk minél jobban felkészülni a vendég csapat játékából. Úgy érzem, hogy a védekezésünk sokáig remekül működött és mögötte a 20. születésnapját ünneplő Marczika Barnabás kiválóan védett. Támadásban rendezetlen védelem ellen tudtunk hatékonyak lenni, a felállt fal elleni támadásokban nehezen találtuk meg a jó lehetőségeket. Ha ez mégis sikerült az exszegedi Pásztor Imre fogott ki sokszor rajtunk. A nagyobb variációs lehetőségeknek köszönhetően fokozatosan felőröltük a kövesdi csapatot, így a végjátékra biztos előnnyel mehettünk. Örülök, hogy csapatként nagyon erősek voltunk, mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Jó volt újra nézők előtt játszani, ez plusz erőt és motivációt jelentett az egész csapatnak.
 
Legközelebb május 14. (péntek) 19 órakor a listavezető KTE-Piroska szörp otthonában lépünk pályára.
Korosztály: