Szilágyi Benjámin gólokkal mutatkozott be az NB I-ben

Hat góllal vette ki a részét a PICK Kézilabda Akadémia növendéke, Szilágyi Benjámin az Orosháza ellen aratott 37-21-es győzelemből. A tehetséges játékos első NB I-es meccse emlékezetes marad.
 
A PICK Kézilabda Akadémia növendéke, a szegedi születésű Szilágyi Benjámin csütörtökön bemutatkozott a férfi kézilabda NB I-ben. Utánpótlás-válogatott játékosunk az Orosháza elleni hazai K&H férfi kézilabda liga mérkőzésen kapott szerepet. Már az első félidőben beállhatott, és nem is kellett sokat várni az első góljára. A szintén akadémista Rea Barnabás remek átadást adott a szélre, amit jobbszélsőnk a török válogatott kapus Özmusul mellett a hálóba vágott. Benjamin hat találattal zárta meccset, amelyet 37-21-re megnyert a MOL-PICK SZEGED. Az biztos, hogy számára felejthetetlen marad a premier, a sajtótájékoztatón Marko Krivokapics edző és Lele Ákos, a Pick egykori játékosa  is dicsérte őt. A meccs krónikájához tartozik, hogy az említett két akadémista mellett Tóth József is szerepet kapott, aki remek védekezéssel vette ki részét a sikerből. 
 
- Kicsit azért izgultam, hiszen ez volt a második alkalom, hogy az NB I-es csapat keretébe kerültem, de most játszhattam először. Azért hevesebben vert a szívem, ezt nem tagadom. Annak külön örülök, hogy sikerült gólokkal meghálálnom a bizalmat. Édesanyám és édesapám biztos, hogy büszke rám. Egy nagy álmom valósult meg ezzel a bemutatkozással, de tudom, hogy a meccs után már egy új napra ébredünk, sokat kell még dolgoznom. Nagy köszönet járt a csapattársaknak, akiktől rengeteget tanulok. Védekezésben Jonas Källman és Matej Gaber lát el tanácsokkal, a poszttársaim, Mario Sostaric és Bogdan Radivojevics is sok mindenre megtanít, mindketten nagyszerű játékosok, sokat leshetek el tőlük - nyilatkozta Szilágyi Benjámin.
 
- Süli Róbert -