U10: jól alkalmazták a helyzetfelismerő képességüket

Az U10-es Badó László régióban csapataink Algyőn, illetve Kalocsán léptek pályára a hétvégén.

Eredmények:

Szentesi FKC – PICK Szeged I. 5–28

FKSE-Kiskunmajsa – PICK Szeged I. 4–21

PICK Szeged II. – Tisza Volán SC 24–3

Kecskeméti Sportiskola – PICK Szeged II. 17–10

PICK Szeged III. – Kiskunhalas UKSC 18–10

PICK Szeged III. – Kiskunfélegyházi HTK 19–5

Miklós Melinda, a PICK Szeged I. edzője: – Két szerényebb lehetőségekkel rendelkező csapat ellen játszottunk. Igyekeztünk a mérkőzések előtt a motivációt megtalálni, melyeket nagy részben sikerült is megvalósítani. Külön öröm, hogy a sikerhez mindenki hozzá tudott tenni.

Bucsányi Ibolya, a PICK Szeged II. edzője: – Az első mérkőzés semmilyen megterhelést nem okozott a fiúknak, gyakorló jelleget öltött. A korábban bátortalanul használt hosszú indításokat is terítékre tettük. Voltak könnyelműségből adódó hibáink, de a lefújást követően magabiztos győzelmet tudhattunk a zsebünkben. A második találkozót már egy teljesen más fokozaton és dimenzióban kellett játszanunk. Rendkívül jó védekező munkával az ellenfél átlövőit hatástalanítottuk és az esetek többségében passzív játékra késztettük őket. Támadó játékunkra sem panaszkodhattunk, szépen kidolgozott lehetőségeink voltak, jól alkalmaztuk a helyzetfelismerő képességünket. Egyetlen gyenge pontunk a helyzeteink értékesítése volt. A számos kihagyott hetes és ziccer megpecsételte a sorsunka,t és az eredményt tekintve jelentős vereséget szedtünk össze. Gratulálok a fiúknak, szépen dolgoztak! Méltó ellenfelei vagyunk a Kecskemétnek is.. Az i-re pedig előbb-utóbb feltesszük a pontot.

Mandl Alice, a PICK Szeged III. edzője: – A Badó László régió versenysorozatát sikerélményekkel gazdagodva, kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel zártuk. Gratulálok a csapatomnak az egész éves munkájához.

– Becsei Dávid –