U15-ös I. osztály: ezüstérmesek lettünk!

Klubunk U15-ös I. osztályban szereplő csapata az utolsó fordulóban aratott kötelező, két győzelmének és két riválisának döntetlenje miatt a tabella második helyén végzett.

Előzetesen úgy tűnt, hogy Mandl Gábor tanítványai a Gyermekbajnokság U15-ös I. osztályában bronzéremmel gazdagodnak majd, azonban ma meglepetésre az Éles KISE és a Ferencváros nem bírt egymással, ikszeltek (14–14), így az élen hármas holtverseny alakult ki, amelynek végén a zöld-fehérek lettek a bajnokok, míg mi az ezüst-, az Éles a bronzérmes.

Eredmények

Balmazújvárosi KK – PICK SZEGED 23–29 (11–18)

A szegedi gólszerzők: Budai 7, Mikuska 6, Halász 4, Szűcs P. 4, Tokodi 4, Szabadi 1, Üveges 1, Magos-Dóra 1, Szűcs B. 1.

PICK SZEGED – Gyöngyösi KK 25–16 (9–7)

A szegedi gólszerzők: Budai 7, Halász 4, Vojnár 4, Magos-Dóra 3, Mikuska 2, Szűcs P. 2, Üveges 2, Tóth J. 1.

Mandl Gábor, a PICK SZEGED edzője: – Nagyszerűen játszottunk, kiváló teljesítményt nyújtott a csapatunk a sok sérültünk hiányában is. Mindenki helytállt, hozzátett és felnőtt a játékunkhoz. Sokat fejlődtünk az idény kezdete óta taktikailag és technikailag egyaránt, ennek eredménye, hogy ezüstérem került a fiúk nyakába. Ezt nem ma harcoltuk ki, hanem akkor, amikor legyőztük az Élest és a Ferencvárost, amellyel javítottuk a Balmazújváros elleni vereségünket, ma kötelező győzelmeket arattunk. Büszke vagyok erre a sikerre, gratulálok a srácoknak hozzá!

A bajnokság végeredménye: 1. Ferencváros 22, 2. PICK SZEGED 22, 3. Éles KISE 22, 4. Balmazújvárosi KK 14, 5. PLER-Budapest 14, 6. Gyöngyösi KK 10, 7. SZESE Győr 6, DVTK-Eger 2 ponttal.

– Becsei Dávid –

Korosztály: