U20

Győztesen tértünk haza Csepelről

Két akadémiai csapatunk is idegenben lépett pályára. U20-as és U18-as együttesünk a Csepel otthonában szerepelt, és nyert mindkettő magabiztosan. 

U18: Csepel DSE-OTP Bank - PICK Szeged 14-46 (8-25)
OTP Bank - PICK Szeged U18: Orosz, Oltványi (kapusok), Magyar 7, Bakos 4, Varga 4, Szélpál 1, Pogonyi 4, Császár 2, Fejes-Kovács 6, Répás 5, Kugelmann 1, Janecskó 2, Vlcskó 1, Fazekas 2, Vágvölgyi Sz. 2, Traore 5. Vezetőedző: Balda Ákos.

Hazai rangadók a Fradi ellen

Három korosztályos csapatunk is a Ferencváros ellen mérkőzik az I. osztályú bajnokságban. Az U16-os együttesünk csütörtök 16.30-kor az Etelka sori sportcsarnokban fogadja zöld-fehér riválisát.

A másik két csapatunk, az U18 és az U20 hatalmas élménnyel gazdagodik, hiszen pénteken a PICK Aréna centerpályáján léphetnek pályára. A fiatalabb korosztály 14 órakor, míg az idősebbek 16 órakor futnak ki.

A belépés a meccsekre ingyenes. A szurkolók a PICK Aréna médiabejáratán – a Tisza palota felőli részen található – tudnak majd bejönni.

Jól kezdték az évet akadémistáink

Mindhárom I. osztályban szereplő akadémiai csapatunk győztesen kezdte 2024-et.

Három meccs, három győzelem. Ez volt a mérlege a PICK Kézilabda Akadémia csapatainak. A #kiskékek hazai pályán, a Ludányi Márton sportcsarnokban fogadták a Gyöngyös együttesét. Mindhárom együttes magabiztosan nyerte a meccsét, egy percig nem forgott veszélyben a sikerük.

Jól kezdték az évet akadémistáink

Mindhárom I. osztályban szereplő akadémiai csapatunk győztesen kezdte 2024-et.

Három meccs, három győzelem. Ez volt a mérlege a PICK Kézilabda Akadémia csapatainak. A #kiskékek hazai pályán, a Ludányi Márton sportcsarnokban fogadták a Gyöngyös együttesét. Mindhárom együttes magabiztosan nyerte a meccsét, egy percig nem forgott veszélyben a sikerük.

A héten már bajnokik következnek

Akadémia csapataink számára is folytatódik a küzdelem. Az NB I/B-s bajnokságban szereplő OTP Bank - PICK Szeged U21 pénteken 18 órakor idegenben, a Cegléd otthonában lép pályára. Szombaton három meccset is láthatnak  a szrukolóink a PICK Arénában, a  Ludányi Márton sportcsarnokban. A #kiskékek a Gyöngyös együttesét fogadják. Az U16 14 órakor, az U18 16 órakor, az U20 pedig 18 órakor lép pályára.

Edzőmeccseket játszottak az akadémiai csapataink

Két akadémia csapatunk is pályára lépett a hétvégén. U18-as együttesünk a Budai Farkasok otthonában játszott edzőmeccset, és nyert 35-27-re.

U20-as alakulatunk Balatonfüreden szerepelt egy négy csapatos viadalon. Az elődöntőben a NEKA legyőzött bennünket, így a bronzéremért játszhattunk. Hiába vezettünk magabiztosan a félidőben, a végén a Dabas egyetlen találattal legyőzött bennünket, így a negyedik helyen végeztünk.

Edzőmeccsekkel készülnek az akadémiai csapatok
A felkészülés közepén járnak a PICK Kézilabda Akadémia korosztályos csapatai. Az első héten főként az állóképességfejlesztés játszotta a főszerepet. Azért minden edzésen előkerült a labda, így a taktikai elemek gyakorlására is sor került.
 
A héten minden csapatunk edzőmeccset játszik, három találkozó is Szegeden lesz. Kedden az U16-os és az U18-as csapatunk a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban lép pályára.
Szépen búcsúztunk 2023-tól

Remekül zárták az évet akadémiai csapataink, mindhárom korosztályos együttesünk nyert. U20-as alakulatunk nagy csatában, U18-es gárdánk magabiztosan győzte le a Honvédot. U16-osaink is fontos sikert könyvelhettek el a Gyöngyös ellen.

Ezzel véget ért az év, pihenőre tértek a játékosok, januárban kezdik meg a felkészülést. U20-as csapatunk a 3., U18-asaink és U16-osaink a második helyen állnak a tabellán.

Remekeltek az utánpótlás csapataink

Öt csapatunk is pályára lépett az elmúlt napokban. NB I/B-s együttesünk hazai pályán fogadta az Ajka együttesét. A meccs elején a vendégek vezettek, de Varga Mihály irányításával már az első félidő után magabiztosan vezettünk. Igazi csapatként harcoltunk, egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. A sok jó teljesítmény győzelemre vezetett, 36-29re diadalmaskodtunk. Az év utolsó meccsét pénteken idegenben, Kecskeméten vívjuk.

Minden meccset megnyertünk itthon

Továbbra is őrzi veretlenségét az OTP Bank - PICK Szeged U16-os csapata. Akadémistáink hazai pályán nyertek a Füred ellen.

OTP Bank - PICK Szeged U16-BFKA Balatonfüred 23-19 (10-8)
OTP Bank - PICK Szeged U16:
Kelemen, Szikora (kapusok), Kőrösi 4, Nagy, Karáth 3, Vágvölgyi E., Debreczeni 1, Szegi, Balog, Csurkó 8, Palkó 1, Boros 2, Bucsányi, Hoffmann, Mátó 1, Matic 3. Vezetőedző: Ungi Denise.

PLER vs OTP Bank - PICK Szeged U20
PLER-Budapest-OTP Bank - PICK Szeged U20 29-26 (16-14)
U20 I. osztály, Kelet, 8.
U20
29
26
PLER-Budapest
Három meccs, három győzelem a Békés ellen

Mindhárom I. osztályú utánpótlás bajnokságban szereplő csapatunk hazai pályán, a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban lépett pályára. Akadémistáinknak a Békés volt az ellenfele. Igazán örömteli hír, hogy mindhárom együttesünk nyert, így az U16 és U18 örzi a veretlenségét, az eddig lejátszott három meccsüket megnyerték. 

Kétszer sikerült idegenben legyőzni a Fradit

Három korosztályos csapatunk is idegenben lépett pályára az I. osztályú bajnokságban. Az U16-os együttesünk az utolsó másodpercekben szerzett góllal nyert a Fradi ellen. Az U18-as alakulat végig magabiztosan vezetett, a hajrában kicsit visszaestünk, de így sikerült 28-25-re nyernünk. Hiába küzdött nagyot az U20-as gárda, végül nem sikerült a pontszerzés. 

OTP Bank - PICK Szeged U20 vs DEAC

OTP Bank - PICK Szeged U20-DEAC 37-27 (19-14)
OTP Bank - PICK Szeged U20: Tot, Farkas (kapusok), Herbert 2, Bakos 1, Bán 6, Nyíri, Szenes 2, Tokodi 3, Nagy G., Balogh D. 7, Fogas 2, Horváth, Sajben 13, Mrdjan 1. Vezetőedző: Hutvágner István.

U20
37
27
DEAC
OTP Bank - PICK Szeged U20 vs Békés
OTP Bank PICK Szeged U20-Békés 33-31 (15-17)
OTP Bank PICK Szeged U20: Tot, Farkas (kapusok), Herbert 1, Bakos 1, Bán 1, Német, Nyíri, Szenes 6, Tokodi 2, Nagy G. 2, Fogas, Horváth 1, Sajben 13, Balogh 6, Mrdjan. Vezetőedző: Hutvágner István.
U20
33
31
Békés
FTC vs OTP Bank - PICK Szeged U20

Ferencvárosi TC vs OTP Bank PICK Szeged U20 28-24 (18-13)
OTP Bank PICK Szeged U20: Farkas, Fazekas (kapusok), Herbert, Bakos, Bán, Német 3, Nyíri 1, Szenes 1, Tokodi 1, Nagy G. 1, Fogas, Horváth, Sajben 5, Balogh 8, Mrdjan 2, Hrutka 2. Vezetőedző: Hutvágner István. 

U20
24
28
Ferencváros
Gyöngyös vs OTP Bank - PICK Szeged U20
HE-DO. B. Braun Gyöngyös- OTP Bank - PICK Szeged U20 29-31 (14-16)
OTP Bank - PICK Szeged U20: Tot, Farkas (kapusok), Herbert 1, Bakos, Bán, Német 3, Nyíri, Szenes 8, Tokodi, Horváth, Nagy G.
U20
31
29
Gyöngyös
Remekül kezdtük a bajnokságot
3/3 a pénteki idegenbeli Gyöngyös elleni mérlegünk, és még a felnőttek is legyőzték a Heves vármegyei csapatot, így valójában 4️⃣/4️⃣-el zártunk. Mindhárom utánpótlás együttesünk győztesen tért haza, a felnőttek hazai pályán 37-28-ra nyertek az NB I nyitófordulójában.
Megkezdődik az új idény
A PICK Kézilabda Akadémia, azaz az OTP Bank PICK Szeged utánpótláscsapatai számára is megkezdődik a 2023–2024-es szezon.
 
Véget ért a felkészülési időszak, a rakétákat immár be kell indítani, hiszen pénteken a PICK Kézilabda Akadémia számára is megkezdődik a 2023–2024-es idény. Négy korosztályos csapatunk is pályára lép.
De ne rohanjunk ennyire előre. Kőkemény felkészülésen vannak túl a fiúk, két csapatunk, az U16 és az U18 Balatonbogláron edzőtáborozott, míg az U20 és az U21 Debrecenben tette ezt.
Győztes meccsekkel zártuk a debreceni edzőtábort

Győztes edzőmeccsekkel zárta a debreceni edzőtábort az U21-es és U20-as csapatunk. Az NB I/B-s együttes visszavágott az első meccsen elszenvedett vereségért.

Az U20-as gárda igazi csapatként küzdött, ezt jól mutatja, hogy minden mezőnyjátékos a kapuba talált, és a gólok is szépen eloszlottak a csapat tagjai között.

Edzőtáborok, edzőmeccsek

Vasárnap két fiatal, Varga Mihály és Radvánszki Zsolt hazatért Rogláról, ahol az OTP Bank - PICK Szeged készül, mert hétfőtől az NB I/B-s OTP Bank PICK Szeged U21-es csapatával edzenek tovább. A #kiskékek Debrecenben utaztak edzőtáborba, ahol edzőmeccset is játszanak. Szabó Levente együttese az elmúlt pénteken már pályára lépett, és 30-28-ra nyert a Veszprémi KKFT hasonló korosztálya ellen. Az U21-es együttes mellett az U20 is elutazott.

Oldalak