Bronzérmes lett a magyar ifjúsági válogatott

A harmadik helyet szerezte meg a magyar férfi ifjúsági kézilabda-válogatott a Tiszakécskén és Kecskeméten megrendezett felkészülési tornán. A nemzeti együttesben hat PICK Kézilabda Akadémia-játékos kapott szerepet.

 

Szépen indult. A nyitónapon, Tiszakécskén totális telt ház előtt magabiztos győzelemmel kezdte szereplését a magyar ifjúsági válogatott. A nemzeti együttesben hat PICK Kézilabda Akadémia-játékos kapott szerepet: Szűcs Balázs, Szepesi Zsombor, Fekete Gellért, Járó Kristóf, Molnár Robin és Balogh Dániel. A fiataloknak hatalmas élmény volt ilyen népes közönség előtt pályára lépni, a meccs után rengeteg fotót készítettek velük. A második napon a spanyolok ellen is jól kezdtek a mieink, vezettek, de a második játékrészben a hibák megbosszulták magukat, a hispánok fordítottak, végül magabiztosan nyertek.

 

A zárónapon már Kecskeméten lépett pályára a magyar válogatott. A lelátó itt is szépen megtelt. A szerbek kezdtek jobban, sokáig csak megközelíteni tudtuk az ellenfelet. Szűcs Balázs kiválóan értékesítette a büntetőket, a szélről is eredményes volt, így a második játékrész közepén sikerült fordítanunk. Szerbia ezután még keményebben védekezett, így visszavette a vezetést, amelyet már a meccs végéig meg is tartott. Ez a vereség azt jelentette, hogy a magyar együttes a harmadik helyet szerezte meg.

 

A csapat edzője, a PICK Kézilabda Akadémia vezetője, Kárpáti Krisztián sok tapasztalattal gazdagodott, lesz miből tanulni, fejlődni. A válogatott kapusedzője a szintén akadémiai szakember, ifjabb Farkas József, videóelemzője Füstös János.

 

A magyar válogatott eredményei és a PICK Kézilabda Akadémia gólszerzői:

 

Magyarország–Szlovénia 31–24 (15–12)
Szűcs Balázs 2, Fekete Gellért, Járó Kristóf.

 

Magyarország–Spanyolország 29–34 (18–17)
Szepesi Zsombor 2, Szűcs Balázs 2, Járó Kristóf, Fekete Gellért.

 

Magyarország–Szerbia 30–33 (15–17)
Szűcs Balázs 9, Balogh Dániel, Járó Kristóf.