Büszkeség: akadémistáink a magyar válogatottban

Akadémiai csapataink (U16, U18, U20, U21) jelenleg alapozó munkát végeznek, készülnek a februári bajnoki rajtra.

Az elmúlt időszakban több játékosunk is meghívást kapott a korosztályos magyar válogatottba, amely hatalmas büszkeség számunkra. A serdülő nemzeti csapat, amelynek szövetségi edzője Szabó Levente, erőnléti edzője pedig Bujtár Ádám, a héten is együtt gyakorolt. Decemberben Győrben két meccset is játszottak a szlovák együttes ellen, és kétszer nyertek a mieink (33-22, 30-28).

A decemberi összetartáson a csapatban Kelemen Barnabás, Varga Levente, Csurkó Dávid, Nagy Erik, Karáth Dominik és Vágvölgyi Szilárd szerepelt.

Januárban újabb összetartáson vesz részt a serdülő-válogatott, amelybe most Oltványi Levente, Matic Dávid, Varga Levente, Vágvölgyi Szilárd, Csurkó Dávid, Nagy Erik, Vilovski Stefán kapott meghívást. A magyar csapat 28-27-re nyert Hajdúnánáson a szlovénok ellen, a meccs legeredményesebb játékosa Matic Dávid (8 gól) volt. A magyar serdülő B-válogatottban három játékosunk mutatkozott be, Bucsányi Kada és Debreczeni Richárd akadémiai csapatunkból, míg Szabó Medárd az U15-ös PICK utánpótláscsapatból került be  a keretbe.

Decemberben az ifjúsági-válogatott is együtt készült, Németországban a Sparkassen Kupán szerepelt, ahol három meccset játszott, és végül az ötödik helyen végzett. A keretben két #kiskékek kézilabdázó szerepelt, Kucsera Máté és Furka Márton.

A junior nemzeti együttes jelenleg Egyiptomban tartózkodik és játszik edzőmeccseket. Népes csapat képviseli a PICK Kézilabda Akadémiát: Radvánszki Attila, Juhász Ádám, Gazsó Péter, Balogh Dániel, Fekete Gellért tagja a keretnek.