Csiki Csaba és Marczika Barnabás Roglán járt a felnőttekkel

Jól megérdemelt pihenését tölti a hétvégén a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapata, amely az elmúlt tíz napot a szlovéniai Roglán töltötte magaslati edzőtáborban. Együtt tréningezett a felnőttekkel két utánpótlás játékosunk, Csiki Csaba és Marczika Barnabás.

– Óriási megtiszteltetésként éltem meg, és egyben nagy motivációként, hogy velük edzhettem. Egész nyáron erre készültem, hogy Roglán majd felvegyem a versenyt a felnőttekkel – árulta el Csiki Csaba, ifjúsági I. osztályban érdekelt csapatunk játékosa.

– Fárasztó időszakot éltünk át, erről különösen Bubori Kornél erőnléti edző gondoskodott délelőttönként, míg délután Juan Carlos Pastor vezetőedző taktikai tréningjein fejben fáradhattunk el, így este senkit sem kellett altatni – jegyezte meg Csiki, majd hozzátette, hogy Bodó Richárdtól tanulta a legtöbbet Szlovéniában, de mindenki barátsággal fogadta, hiába először járt a csapattal edzőtáborban.

– Az új fiúk közül Bogdan nagy csibész, Luka pedig egyelőre még szűkszavú. Mikler Roli ott folytatta, ahol 2014-ben abbahagyta, de Rosta Miki is jófej, bár vele kevesebb időt töltöttünk, mert amikor ő megérkezett Nagy Martinnal Roglára, Marczika Barnabással jöttünk is haza – tette hozzá.

Csiki Csaba először járt Roglán, Marczika viszont már tavaly is megjárta a magaslati edzőtábort, amelyben az elvégzett munka után rendszerint rengeteget aludt.

– Az alvással most sem volt problémám, mindig kihasználtam a sziesztaidőt, de szerencsére idén már tudtam, hogy mire számíthatok, ami azért nagyon jó volt – mesélte tapasztalatait Marczika, aki a 2019-2020-as idényben kettős játékengedéllyel a Pécs NB I/B-s gárdájában véd majd ifjúsági együttesünk mellett.

– Jól éreztem magam a felnőttek között, ismét sokat tanultam Nenad Damjanovicstól. Alen Blazevic egy igazi viccmester, de Mirko Alilovic is hozta mindig a formáját – osztotta meg élményeit Barnabás. Az ősszel Szegeden edz majd, míg a hétvégéken a pécsieket erősíti majd.

– Becsei Dávid –