Gólkirályi címmel tértünk haza Veszprémből

Klubunk egyik U14-es és U12-es csapata az elmúlt hétvégén a veszprémi Telekom Veszprém Cupon vett részt. A négy-négy együttes közül mindkét korosztályban a harmadik helyen végeztünk. Az U12-esek társgólkirálya Ábrahám Róbert lett.

RK Celje PL – MOL-PICK SZEGED U14 23–22 (9–11)

A szegedi gólszerzők: Német 8, Janecskó 4, Pácza 2, Szőllőssy 2, Bakó 2, Csupor 2, Kiss L. 1, Kucsera 1.

MOL-PICK SZEGED U14 – Telekom Veszprém U14 24–20 (14–10)

A szegedi gólszerzők: Janecskó 5, Csengeri 3, Német 3, Pácza 2, Szőllősy 2, Bakó 2, Kiss L. 2, Szőnyi 2, Nagy B. 1, Csupor 1, Herbert 1.

RK PPD Zagreb U14 – MOL-PICK SZEGED U14 30–19 (20–7)

A szegedi gólszerzők: Bakó 3, Kiss L. 3, Német 3, Szőllősy 3, Szőnyi 2, Janecskó 2, Csupor 1, Herbert 1, Nagy B. 1.

A MOL-PICK SZEGED U14 tagjai: Szőnyi Zalán, Bakó Bálint, Beslity Donát, Csengeri Botond, Csikkel Roland, Csupor Albert Dezső, Herbert Benedek Ádám, Janecskó Alex, Kiss Levente, Kovács Bence Máté, Molnár Levente Bence, Nagy Botond, Német Márk, Pácza Dániel, Szőllősy Tamás, Áncsán Barnabás, Csikkel Roland. Edző: Balda Ákos.

Balda Ákos, a MOL-PICK SZEGED U14 edzője. – Az első mérkőzésünkön másfél félidőn keresztül tudatosan, jól játszva öt-hatgólos előnyt alakítottunk ki, majd az utolsó tíz percben cserélni kezdtem, hogy mindenki lehetőséghez jusson. Ez rossz döntésnek bizonyult, mert a celjei csapat az utolsó percben kiegyenlített és a vezetést is átvette, amit már nem sikerült egalizálnunk. Nagyon sajnálom, de a gyerekeknek is meg kell érteniük, ha valaki felmegy a pályára, be kell bizonyítania, hogy megérdemli a kapott játékperceket. Ez egy tanulság volt nekem is. A második találkozón okos, jó játékkal győztünk a Veszprém ellen. Mindenki, aki a pályán volt hozzátett a játékhoz, aminek örültem.  A harmadik meccsből tanulnunk kell. Nem fordulhat elő, hogy nem kezdjük megfelelően az összecsapást. Ha fáradtak vagyunk a hosszú nap végén, akkor is kötelező mindent alárendelni a csapat érdekének és küzdeni, hajtani kell. Összességében jó, hasznos tornán vettünk részt. Dolgozunk tovább a szeptember 22-i bajnoki rajtig.

RK Celje PL – MOL-PICK SZEGED U12 11–33 (7–15)

A szegedi gólszerzők: Ábrahám 6, Mátó 5, Ződi 5, Lévai 4, Matics 3, Hegyes 3, Augusz 2, Báló 2, Benák 2, Béres 1.

MOL-PICK SZEGED U12 – Telekom Veszprém U12 10–17 (7–7)

A szegedi gólszerzők: Benák 3, Matics 2, Mátó 2, Ződi 1, Kocsis 1, Báló 1.

Maksimir Pastela U12 – MOL-PICK SZEGED U12 21–19 (12–9)

A szegedi gólszerzők: Ábrahám 9, Báló 3, Ződi 2, Benák 1, Béres 1, Matics 1, Mátó 1, Augusz 1.

A MOL-PICK SZEGED U12 tagjai: Ábrahám Róbert László, Augusz Alex, Báló Levente Zalán, Benák Dániel, Béres Gergő, Hegyes Noé Péter, Kocsis Alex István, Lévai Levente, Matics Dávid, Mátó Barnabás, Molnár Zsombor, Oltványi Levente, Vas Bence, Ződi Borisz.

Mandl Alice, a MOL-PICK SZEGED U12 edzője: – Színvonalas tornán képzett csapatokkal mérhettük össze a tudásunkat. A mutatott játékon látszott, hogy még a felkészülési időszak elején járunk, de az összeszokottság hiánya is érződött rajtunk. Öröm volt számunkra, hogy a korosztály gólkirálya megosztva Ábrahám Róbert lett. A tapasztalatainkból tanulva készülünk a következő feladatainkra.

Cikk: Becsei Dávid

Archív fotó: facebook.com/handballbudapest