Győzelemmel nyitotta a szezont az OTP Bank - PICK Szeged U21

Fordulatos meccsen 30-25-re nyertünk hazai pályán, a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban a Cegléd KK ellen.

OTP Bank - PICK Szeged U21–Cegléd KK 30-25 (13-14)

NB I/B, 1. forduló, Szeged, PICK Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Kovács, Mándli

OTP Bank-PICK Szeged U21: Radvánszki A. - Tisza 1, Vári 4, Varga 7, Radvánszki Zs. 1, Hegedűs 3, Losonczy 2. Csere: Koncz (kapus), Fekete 6, Rea 4, Járó, Gazsó 2/1, Pintér. Vezetőedző: Szabó Levente.

 A szezonnyitó hét utolsó napján nagy feladat várt az OTP Bank - PICK Szeged U21-es csapatára. A tavaly még NB I-ben játszó ceglédi együttest fogadtuk a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban.

 A #kiskékek korábbi vezetőedzője, Kárpáti Krisztián idén a felnőtt csapatot irányítja, így az U21-es csapatunk vezetését a most kezdődő szezonban Szabó Levente látja el.

Nagy rohanással kezdődött a szezon első mérkőzése. A ceglédi együttes magabiztosan kezdett, pontos lövésekkel és jó védésekkel nyitották meg az idei idényüket az NB I/B-ben. Azonban nem hagytuk magunkat, Vári, Varga és Hegedűs találataival a 10. percben már csak két gól volt az előnye a Pest vármegyei együttesnek. Radvánszki Attila védéseivel, valamint Losonczy és Fekete gyors góljaival egyenlíteni tudtunk, 6-6. Ezután már nem hagytuk meglépni a vendégeket. Vári test melletti lövése talált utat a ceglédi kapuba, majd Losonczy volt eredményes, ezzel először vezettünk a meccsen, 8-7. Radvánszki bravúrral fogott egy lövést, Rea pedig hatalmas lendülettel verekedte át magát a falon, 9-7. 15:06-ot mutatott az óra, mikor a vendégek vezetőedzője időt kért, amit sikeresen gólra is váltottak. Gyors indítás után Rea ugrott magasra, és adott választ a ceglédi lövésre. A kemény szegedi védekezés és a kimagasló kapusteljesítmény miatt Gazsó passzívnál eleresztett óriási átlövésével ismét két gólos szegedi előnnyel léptünk be a félidő utolsó 10 percébe, 11-9. Radvánszki újabb védést mutatott be, Fekete üres kapuba talált, megtörve ezzel a majd hat perces gólcsendünket, 12-11. Gazsó szabálytalankodott, neki két percet, a vendégeknek büntetőt ítélt a játékvezető, amit sajnos a frissen beálló Koncz nem tudott megfogni, ezzel úja egyenlített a ceglédi együttes. Ezt követően két gyors góllal kettőre növelték az előnyüket, 12-14. Vári lövésével sikerült csökkenteni a különbséget, így 13-14-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

Egy labdaszerzéssel és Radvánszki Zsolt üres kapus találatával kezdtük a második félidőt. A kapuban Radvánszki Attila folytatta az első félidőben látott remek védések sorát, amiből Hegedűs gyors labdájával egyenlíteni tudtunk, 15-15. Potyogtak a gólok, Fekete triplázott, óriási átlövés gólja meghozta a szegedi szurkolók hangját. Varga találatával újra kettő volt a javunkra, 19-17. Fekete elemében volt, ismét kapuba talált, majd Vári bombájának köszönhetően először vezettünk hárommal, 21-19. Gyorsan időt is kértek a vendégek. Rea talpról eleresztett lövésével léptünk az utolsó 15 percbe, 23-20. Innen már nem adtuk ki a kezünkből a vezetést. Radvánszki ihletett formában védett, Varga pedig háromszor talált kapuba. Gazsó hetest értékesített, Hegedűs óriási lövése suhant el a kapus mellett, majd Rea lőtt gólt kiszorított helyzetből, 29-25.

Jó védekezés után, a harmincadik szegedi gólt Varga labdaszerzésből juttatta el a ceglédi kapuba. 40 másodperccel a mérkőzés vége előtt Radvánszki Zsolt megkapta harmadik kétperces kiállítását, de ez nem szegte kedvét a végig koncentráltan és lelkesen játszó #kiskékeknek. Néhány másodperccel a vége előtt Radvánszki Attila lábbal védte az utolsó vendég lövést. A vége örömtánc és vastaps a szegedi tábortól. Végül kiélezett harcban 30-25-re nyertünk a szezon első mérkőzésén.

Tudósítás: Ormándi Katalin

 

 

Korosztály: