Szilágyi Benjámin Eb-ezüstérmes lett strandkézilabdában

Klubunk játékosa, Szilágyi Benjámin az U17-es strandkézilabda-válogatottal ezüstérmes lett a lengyelországi Star Jablonkiban rendezett Európa-bajnokságon. Az első hely mindössze egy ponton múlt, Horvátország szétlövéssel bizonyult jobbnak.

– Lassan sikerül felfognom, hogy ezüstérmesek lettünk, elképesztően jó érzés. Ugyanakkor rendkívül picin múlott, hogy nem mi végeztünk az első helyen – emlékezett vissza az Eb-re a 2018-19-es teremidényben a serdülő I. osztályban játszott Szilágyi.

– Megérintette a csapatot, hogy másodikak lettünk, mert nagyon szerettük volna megnyerni a tornát. de most már úgy látjuk, az ezüst is szépen csillog – beszélt a kezdeti csalódottságról.

A csoportkört 100%-osan zárták a magyarok, miután Spanyolországot, Franciaországot és Szlovákiát is legyőzték. A középdöntőből a második helyen jutottak tovább, miután Ukrajnát és Romániát felül múlták, Hollandiától viszont 2:0-s vereséget szenvedtek.

– A csoportkörtől kezdődően tudatosan építkeztünk. Először a továbbjutást tűztük ki célunknak, majd azt, hogy minél tovább meneteljünk. Óriási lökést adott nekünk és hatalmas motiváció volt, hogy az elődöntőben az Eb során már másodszor nyertünk Spanyolország ellen, mivel nagy a két ország között nagy a rivalizálás – tette hozzá Szilágyi Benjámin, aki az ősztől a PICK SZEGED serdülő korosztályú csapata mellett már az ifjúságiak között is pályára lép majd.

Benjámin a teremben jobbszélsőként szerepelt idén Goór Róbert együttesében, amelyben 134 találatával házi gólkirály lett a serdülő I. osztály Keleti csoportjában versenyeztetett csapatunkban.

– Becsei Dávid –