XV. Mikulás-kupa: arany- és ezüstéremmel jöttünk haza Adáról

A PICK SZEGED Utánpótlás három csapata részt vett az elmúlt hétvégén a XV. Mikulás-kupán a szerbiai Adán. Jól szerepeltünk, Balda Ákos tanítványai arany-, Szabó Péter ifjúsági együttese pedig ezüstérmes lett, míg Pertics Piroska U15-ös gárdája a nyolcadik helyen végzett.

Balda Ákos: – Mégy mérkőzést játszottunk, mindet megnyertük. Hármat a csoportban, valamint a döntőt. Nagyon szépen helytálltunk a színvonalas tornán, mindenki játéklehetőséghez jutott. Büszke vagyok a fiúkra, gratulálok nekik a győzelemhez. Ami pedig a találkozókat illeti, az első jó bemelegítésnek bizonyult, nagy különbséggel nyertük meg a szerb Zenta ellen. Az Ada-mérkőzés már jobb volt, de ezen is magabiztos győzelmet arattunk. Az utolsó csoportmeccsünk kemény kétszer 15 percet hozott, de ezt is sikeresen megoldották a fiúk. A fináléban igazi csapatmunkával győztünk, a korosztály torna legjobb kapusának pedig Györki Máté Ferencet választották meg.

A csapat tagjai: Györki Máté Ferenc, Beslity Donát, Csapó Gergő, Csupor Albert Dezső, Kucsera Máté, Herbert Benedek Ádám, Csikkel Roland, Bakó Bálint, Német Márk, Nagy Botond, Molnár Levente Bence, Miklós Csongor Márton, Szőllősy Tamás, Szőnyi Zalán, Kovács Kristóf Dominik, Felhő Zalán Zsolt.

Eredmények:

RK Zenta – PICK SZEGED U13 1–21 (0–11)

Potisije Ada – PICK SZEGED U13 8–16 (4–6)

RK Lavovi Backa Palanka – PICK SZEGED U13 10–14 (3–10)

Döntő: RK Mladost Temerin – PICK SZEGED U13 13–19 (4–9)

Szabó Péter: – Az első mérkőzésünk első félidejében meglepetten kezdtünk, ezért hátrányba kerültünk. A második játékrészben sajnos nem maradt időnk ledolgozni azt. A vereséget követően összeszedték magukat a fiúk, és a következő három összecsapást helyenként tetszetős játékkal, nagyobb különbséggel megnyerték. Ezzel a második helyen végeztünk a korosztályunkban. Külön öröm számunkra, hogy a legjobb kapus Nagymihály Bence lett.

Eredmények:

PICK SZEGED II. – Backi Jarak 21–26

PICK SZEGED II. – Sloga Kraljevo 24–20

PICK SZEGED II. – Rastimo 22–16

PICK SZEGED II. – Kikinda 24–18

Pertics Piroska: – A csapat tagjai először játszottak külföldi csapatok ellen. A mi korosztályunkban tizenkét együttes vett részt a tornán. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk, valamint remélem, hogy tanultunk ebből az öt találkozóból. Az eredmények nem mindig tükrözik a két fél közötti különbséget. Rengeteg gólhelyzetet kihagytunk az egész hétvégén, valamint hiányzott a lendület a játékunkból. Védekezésben nem merték a fiúk felvállalni az ütközéseket. A hibáink mellett azért többször szép megoldásokat alkalmaztunk és voltak olyan periódusok, amikor a védekezésünk is rendben volt. Összességében a középmezőnyben végeztünk, gratulálok a fiúknak a nyolcadik helyhez.

Eredmények:

PICK SZEGED U15 – RK Zenta 18–13

PICK SZEGED U15 – Székelyudvarhely 10–30

PICK SZEGED U15 – Crvena zvezda Mokrin 14–20

PICK SZEGED U15 – Mladost Nis 13–21

PICK SZEGED U15 – Hajduk Curug 24–5

– Becsei Dávid –