Hutvágner István

Hutvágner István vagyok, 51 éves, házas, két kézilabdázó gyermek édesapja. Játékos pályafutásom két nagy részre osztható. Utánpótlás játékosként az akkoriban méltán híres Budapesti Honvéd játékosa voltam, végig járva az összes utánpótlás korosztályt. Felnőtt játékosként a másodosztályú Taurus csapatába szerződtem és tulajdonképpen itt is fejeztem be a játékot, csak közben több név és tulajdonosváltozás révén a csapatot manapság, Rév és Társai Sport Clubnak nevezik. A másodosztálytól sikerült eljutni az NB1-ig és itt fejeztem be a „profi ”pályafutásomat. Játékosként, szerencsém volt jó nevű és híres szakemberekkel dolgozni, mint Zsiga Gyula, Fazekas László, Csík János, Laurencz László. Már játékosként is nagyon vonzott az edzői pálya, hiszen így nem kellett elszakadni választott és szeretett sportágamtól. Még aktív játékos koromban elkezdtem a tanulást az edzői pályához, és folyamatos képzéssel idén(2020) megszereztem az EHF-Európai Mesteredző kitüntető címet.

Három nehéz anyagi helyzetben levő budapesti klub, az Elektromos a Malév S.C. és a Rév T.S.C. 2000-ben a megmaradásuk érdekében egyesült és létrejött a mai napig létező PLER sportegyesület. Ennél a klubnál 17 évet töltöttem, mint edző, végig járva az összes létező korosztályt, a serdülő, ifjúsági és junior korosztályokon keresztül, az NB1-es felnőtt csapatig. Az adott korosztályokban 12 országos bajnokságot nyertünk, de minden évben minimum a dobogón végeztünk. Gyermekeim mellett, nagy büszkeséggel tölt el, hogy 50 felett jár azon tanítványaim(ink) száma, akik eljutottak az első osztályig és a válogatott (válogatott kerettag) játékosaim(ink) száma is közelit a 20 főhöz.

Edzői munkám mellett, három évig, mint MKSZ-Szakfelügyelő segítettem a szövetség munkáját.

Dolgozva minden létező korosztállyal azt gondolom, hogy az edzői feladatokban más és más erényekre és módszerekre van szüksége az utánpótlásban dolgozóknak és a felnőtt csapatoknál tevékenykedőknek, az elengedhetetlen sportági szaktudás és felkészültség mellett. 

Mivel számomra az utánpótlás edzői feladat az igazi edzői munka így nagy örömömre szolgálta felkérés, hogy csatlakozzam ehhez a nagy múltú, nemzetközileg ismert, és elismert klubhoz.

Megítélésem szerint, remek szakmai stáb gyűlt össze és a sok tehetséges gyermekkel együtt, minden feltétel adott, hogy jó és sikeres munkát végezhessünk.