Pick Szeged II. U12 - Badó László régió B csoport

U12: Apátfalván játszottunk

Az elmúlt hétvégén az U12-es Badó László régióban érdekelt csapataink Apátfalván léptek pályára.

Eredmények:

U12: sok szép megoldás született hat meccsünkön

Az U12-es Badó László régiójában Bucsányi Ibolya és Mandl Alice tanítványai is fölényes győzelmeket arattak a hétvégén.

Eredmények:

U12: bizakodó jövőképet mutatott a játékunk

A Gyermekbajnokság U12-es Badó László régiójának B csoportjában, a zárófordulóban Teimel Róbert és Bucsányi Ibolya tanítványai a szegedi Csonka-tornateremben léptek pályára.

Eredmények:

PICK Szeged I. - Orosházi FKSE-Linamar I. 24-18 (11-10)
Békés-Drén KC - PICK Szeged I. 24-13 (14-5)
Orosházi FKSE-Linamar - PICK Szeged II. 32-14 (18-6)
Békéscsaba DKSE - PICK Szeged II. 17-13 (11-4)

U12: remek meccseket játszottak

Teimel Róbert edző egészségügyi problémája miatt Herbert Gábor, a PICK Szeged Utánpótlás szakmai igazgatója kísérte el az U12-es csapatunkat a békési fordulóra, ahol Bucsányi Ibolya tanítványai is pályára léptek.

Eredmények:

Békéscsaba DKSE - PICK Szeged I. 18-25 (9-12)
FKSE-Algyő - PICK Szeged I. 23-22 (13-15)
PICK Szeged II. - Békéscsaba DKSE 10-26 (4-12)
PICK Szeged II. - Békés-Drén KC 11-28 (7-17)

PickBall-kupa: vasárnap az U11-esek tornájával folytatjuk

A 2017-ben életre hívott PickBall utánpótlás tornasorozat tizenegyedik kupáját rendezzük meg vasárnap. Hat csapat száll versenybe két hármas csoportban az U11-esek között.

 

U12: meccsláz, derekas küzdés, fontos győzelem

Második és harmadik számú csapatunk vereségekkel zárt hétvégén a Gyermekbajnokság U12-es Badó László régiójának A, illetve B csoportjában, míg Goór Róbert tanítványai legyőzték a Lajosmizsét. Az I.-es együttesünk mérkőzéseiről szóló beszámoló ide kattintva olvasható.

Eredmények:

U12: megmutatták, hogy mit tudnak

A Gyermekbajnokság U12-es korosztályában, a Badó László régió B csoportjának idei utolsó fordulójában a PICK Szeged I. és II. Szegeden, a Csonka-tornateremben lépett pályára két-két mérkőzésen.

PICK Szeged I. – Tigrisek Csongrádi KSE 28–7 (13–3)

PICK Szeged I. – PICK Szeged II. 32–14 (13–5)

U12: elkapták az önbizalom fonalát

Egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta a békéscsabai fordulót a Bucsányi Ibolya irányította PICK Szeged II. a Gyermekbajnokság U12-es Badó László régiójának a B csoportjában.

Eredmények:

FKSE-Algyő - PICK Szeged II. 21-13 (10-6)
PICK Szeged II. - Békéscsaba DKSE 18-16 (7-7)

U12: Algyőn játszottak Teimel és Bucsányi tanítványai

A Gyermekbajnokság U12-es bajnokságának Badó László régiójában, a B csoport másodi fordulójában Teimel Róbert és Bucsányi Ibolya tanítványai Algyőn léptek pályára.

 

Pick Szeged I. – Tigrisek Csongrádi KSE 30–9 (15–4)

Pick Szeged I. – Békés-Drén KC 25–17 (10–10)

U12: győzelmekkel kezdett a Pick Szeged I.

A Pick Szeged Utánpótlás négy U12-es bajnokságban induló csapata közül kettő Orosházán lépett pályára az elmúlt hétvégén. Teimel Róbert tanítványai két győzelemmel zárták a fordulót, míg Bucsányi Ibolya fiai egy évvel fiatalabban értékes tapasztalatokkal gazdagodtak.

 

U12: bronzéremmel zártuk az országos döntőt

A Pick Szeged I. U12-es csapata bronzéremmel zárta az országos döntőt és a 2016/17-es szezont.

Jó előjelekkel indultak a szegediek az elmúlt hétvégén szigetszentmiklósi országos döntőre, hiszen az odáig vezető úton minden ellenfelüket legyőzték. A döntőt nyolc csapat részvételével tartották, ahol két négyes csoportot alakítottak ki.

U12: csoportgyőztesként bejutottunk az országos döntőbe

Az már korábban eldőlt, hogy a továbbjutó első két hely valamelyikén végez a Pick Szeged U12-es csapata, de az elődöntő zárófordulójában sem bízták a véletlenre sorsukat Serfőző Zsolt edző tanítványai. Ezzel kvalifikálták magukat a szegedi fiúk az országos döntőbe, amelyet június 2. és 4. között rendeznek Szigetszentmiklóson.

U12: országos döntőbe jutott a Pick Szeged I.

Az országos elődöntő 2. fordulóját Gyömrőn tartották, ahol a szegediek az eddig szintén veretlen dabasiakkal is megmérkőztek. A kezdeti idegességet követően biztos játékkal győzött a Pick Szeged I., így már pontelőnnyel vezetik a csoportot, és a hátralévő eredményektől függetlenül bekerültek az országos döntőbe.

Eredmények:

U12: úton az országos döntő felé

Nagy lépést tett az országos döntőbe jutásért folytatott küzdelemben a Pick Szeged U12-es csapata. Az országos elődöntőben a harmadik fordulót követően alakul ki a végleges sorrend, azonban az elmúlt hétvégén az első kört követően már közel került a továbbjutáshoz együttesünk. Az elődöntőben két Pest megyei csapattal játszottak a szegediek, akik  biztató játékkal győztek mindkét mérkőzésen.

Eredmények:

Pick Szeged U12-es korosztály-hétvégi eredmények

Az eddigi mérkőzéseit kivétel nélkül megnyerő Pick Szeged I.-U12 csapatának a békési forduló előtt az volt a tét, hogy a mérkőzések megnyerésével a már hátralévő fordulótól függetlenül 1. helyen kerül az országos elődöntőbe. A fiúknak sikerült ezt a feladatot megoldaniuk a tornán.

 

Eredmények:

Pick Szeged I-Békés  36-24

Pick Szeged I-Orosháza 28-15

Pick Szeged II-Kecskeméti Sportiskola  18-26

Kecskeméti Sportiskola I. - Pick Szeged I.
Pick Szeged II. U12 - Badó László régió B csoport
Kecskeméti Sportiskola I.
Pick Szeged I. - Lajosmizse
Pick Szeged II. U12 - Badó László régió B csoport
Lajosmizse
Pick Szeged Utánpótlás- Gyermekbajnokság- hétvégi eredmények

Pick Szeged Utánpótlás- Gyermekbajnoksági hétvégi eredmények

Ezen a hétvégén a Pick Szeged Utánpótlás U12-es korosztálya mérette meg magát a Gyermekbajnokságban.

A Badó László régió alsóházában a Pick Szeged III. csaptunk küzdött a szép eredményért, a Kondorosi KK csapata ellen 29 - 7. míg az Újkígyósi KC ellen 31-20 eredménnyel zárta ezt a sikeres napot.

Edző: Pertics Piroska

 

A régió felsőházában is zajlottak Kecskeméten a hétvégén a mérkőzések, ahol két csapatunk is a pályára lépett.

100 gól felett

100 gól felett az U12-es bajnokság fordulójában a Pick Szeged I. csapata

Elkezdődtek a gyermekbajnokság U12-es korosztályának küzdelmei is. A Pick Szeged I-es számú csapata Kalocsán vendégszerepelt, ahol a kiskunfélegyházi és a kiskunhalasi csapat ellen játszották le az aktuális forduló mérkőzéseit. A csapat a Cell Cup és a rudari torna megnyerését követően is lendületben maradt és mindkét ellenfelét magabiztosan győzte le, összesen több mint 100 gólt lőttek a fiatalok.

Horvátországi torna

Masnikosa Veljko a horvát I. ligás RK Rudar csapat elnökének meghívására a Pick Szeged utánpótlásától 3 csapat vágott neki a Zágráb melletti településen rendezett tornának. Az U16-os  (2000-ben születettek), az U14-es (2002-esek), valamint az U12-es (2004-esek) vállalkoztak arra, hogy a horvát utánpótlás elittel megmérkőzzenek.

A szombati tornát keretbe foglalva pénteken és vasárnap is játszottak felkészülési mérkőzést a helyiekkel.

Eredmények:

U12:

Felkészülési mérkőzés (péntek):

RK Rudar- Pick Szeged 15-21

Eredményesen szerepelt utánpótlásunk a Cell-kupán

Az idén XX. alkalommal megrendezett Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon 28 ország 167 nevezett csapata vett részt. Veszprém mellett Ajkán, Alsóörsön, Balatonfüreden, Pápán és Várpalotán zajlottak a mérkőzések, összesen 11 helyszínen, 10 korosztályban.

A fiúknál és a lányoknál is egyaránt U12, U14, U16, U18 és felnőtt kategóriában versenyeztek a csapatok.

A Pick Szeged együttese 8 csapattal képviseltette magát a tornán, az U12-es korosztályban első helyezést ért el a csapat mind a 6 mérkőzését megnyerve.

 

Táboros élmények - 5. nap (11-12 évesek)

Szuper nappal zártuk a II. Pick Szeged Kézilabda Tábor 3. turnusát. Edzés után a MOL-Pick Szeged felnőtt csapatának buszával utazunk az ópusztaszeri Csillagösvény Élményparkba. Érkezéskor a gyerekek megkapták a táboros egyenpólót, így egyforma öltözetben vetették be magukat a labirintusokba. Kipróbàltuk a különböző ügyességi játékokat, számháborúztunk és rengeteget nevettünk. Induláskor a fiatalok Vadkerti Attilától átvették a tábor teljesítését igazoló emléklapot és az ajándék kézilabdákat.

Táboros élmények - 4. nap (11-12 évesek)

A délelőttöt szokás szerint edzéssel töltöttük, majd megtekintettük a MOL-Pick Szeged felnőtt csapatának öltözőjét. A gyerekek felpróbálták a játékosok mezeit, megnézték, ki hol ül, fotózkodtak az EHF-kupával, valamint meghallgatták Vadkerti Attila fényképekkel és videókkal illusztrált olimpiai élménybeszámolóját. Ezt követően megebédeltünk a Green & Grill teraszán, majd a Napfényfürdő Aquapolisba látogattuk el, ahol rengeteget csúszdáztunk, labdáztunk és játszottunk.

Táboros élmények - 3. nap (11-12 évesek)

Edzést után a Pizza Monkeynak köszönhetően pizzáztunk egy nagyot a plázson, majd 3 csapatos strandkézilabda-strandfoci-strandröplabda tornát tartottunk, mozgásból és jókedvből ma sem volt hiány. A sportolás mellett a Printker Office Land Zrt. által felajánlott eszközökből mókás fűfejeket és papírsárkányokat készítettünk, reméljük, kedves táboros emlékként őrzik majd őket gyerekek.

Fotókat a galériában megtekintheti!

Táboros élmények - 2. nap (11-12 évesek)

Az edzést és az ebédet követően táborozóink a Partfürdőn strandfociztak, majd kézműves foglalkozáson vettek részt, amihez a szükséges eszközöket a Printker Office Land Zrt. biztosította. A délután további része is mozgalmasan telt: sárkányhajóztunk a Tiszán, és kiderült, ebben a sportágban is jók vagyunk, a kézilabdás fiataloknak nem okozott gondot az evezés, a hangulat pedig remek volt.

Fotók a tábor második napjáról a galériában megnézhetőek!

Oldalak